Σεμίραμις

Στην σύγχρονη ονοματολογία το όνομα Semiramis έχει εβραϊκές ρίζες και σημαίνει ο «υψηλότερος παράδεισος» διότι βάσει του μύθου η Σεμίραμις μετά θάνατον μεταμορφώθηκε σε περιστέρι. Το εστιατόριο βρίσκεται σε μία από τις σημαντικότερες συνοικίες της Παλιάς Πόλης των Χανίων και τιμά την μακρά ιστορία της . Η Εβραϊκή συνοικία των Χανίων είναι η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Χάληδων, Ζαμπελίου, Σκουφών (η οδός του εστιατορίου Semiramis) και Πόρτου. Απομεινάρι της εβραϊκής κοινότητας της Κρήτης, αποτελεί η εβραϊκή συναγωγή Ετζ Χαγίμ στην οδό Κονδυλάκη. Η Συναγωγή μαρτυρά την παρουσία των εβραίων στο νησί από την εποχή της ενετοκρατίας και μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι η μοναδική σωζόμενη και εν λειτουργία στην Κρήτη.

Η περιοχή πέραν της ιστορικής της σημασίας και του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει είναι σήμερα μία ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τόσο εμπορικά όσο και τουριστικά, περιοχή που κάθε καλοκαίρι βρίθει από πολύχρωμα τουριστικά καταστήματα, ξενοδοχεία μπουτίκ και χώρους εστίασης.

Το εστιατόριο Semiramis αποτελεί διαχρονική επιλογή χάριν στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την εγκάρδια εξυπηρέτηση και τις αγνές γεύσεις που χαρακτηρίζουν την Κρητική φιλοξενία. Τα πιάτα έχουν αγνή σπιτική γεύση, παρασκευασμένα με αγάπη και μεράκι από αγνά υλικά του τόπου και παρθένο ελαιόλαδο. Ο μοναδικός εξωτερικός χώρος με την πέτρα, το ξύλο και το πηγάδι να πρωταγωνιστούν, δημιουργεί μία ατμόσφαιρα παραδοσιακής αυλής στο χωριό. Οι βραδιές με ζωντανή Κρητική μουσική, επενδύουν μελωδικά το δείπνο σας και σας παρασέρνουν στο αυθεντικό Ελληνικό κέφι. Ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Semiramis σας υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι για αξέχαστες βραδιές!